Čokoladno jaje

podvala-cokoladno-jajeNapravite sami čokoladna jaja. Poznato je da se čokoladna najčešće prave za praznike, ali izvrsna su poslastica i za počastiti društvo ili ih pak spakovati u ukrasnu foliju i pokloniti im.

Za ovu podvalu potrebna su vam jaja (prava kokošija jaja), 100 grama čokolade za kuhanje,  2 kašike mlijeka, malo ulja, ukrasni papir i ukrasna traka.

Stavite u manju šerpicu malo ulja. Kada se ulje zagrije dodajte 100 grama čokolade za kuhanje i dvije kašike mlijeka. Miješajte dok se čokolada ne rastopi i ne dobijete gustu smjesu nalik kremu. Uzmite živo kokošije jaje i uvaljajte ga u čokoladu. Stavite jaje na tanjir, a potom ga stavite u frižider kako bi se čokolada što prije stvrdnula.  Poslije sat vremena izvadite jaje iz frižidera. Uzmite parče ukrasne folije ili papira i zamojtaje jaje. Možete to učiniti na način kao što je na primjer zamotano poznato Kinder jaje. Uzmite ukrasnu traku i vežite mašnicu oko jajeta. Vaše poklon čokoladno jaje je spremno. Stavite ga u ukrasnu kesu i poklonite prijatelju, djevojci, sestri ili nekom drugom. Prva reakcija će biti oduševljenje ne samo čokoladnim jajetom, već i time što ste ga sami napravili. Žrtva će naravno poželjeti da odmah proba ovu vašu poslasticu. Ali kada žrtva zagrize jaje, neće baš biti oduševljena ukusom vašeg čokoladnog jajeta.

Poslasticu možete pripremiti i za cijelo svoje društvo kada ih pozovete da gledate zajednički film ili utakmicu, ali će vam trebati više vremena da pripremite cijelu korpicu “čokoladnih jaja”. Pazite da ovo jaje poklonite nekom ko ima čvrste zube da u suprotnom ne biste upravo vi morali da plaćate zubara.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.