Mišolovka i mamac

podvala-misolovka-mamacZa ovu podvalu biće vam potrebna kartonska kutija (školjka) sa jajima, konac i mišolovka. Kartonsku kutiju sa jajima možete kupiti u gotovo svakoj prodavnici, dok se za mišolovku morate malo potruditi. Potrebna vam je ona starinska mišolovka koju su nekad koristile naše nene i djedovi. Potražite je kod kineza ili u prodavnici koja se bavi prodajom proizvoda za poljoprivredu.

Uzmite kartonsku kutiju u kojoj stoje jaja. Ova kutija obično sadrži 10 jaja. Izbacite 4 jaja da biste napravili prazan prostor za mišolovku. Ukoliko je mišolovka veća slobodno izbacite onoliko jaja koliko je potrebno. Ne brinite niko neće ni primijetiti da ih nema. Ako slučajno i primijeti, podvala će do tada već biti uspješno sprovedena.

Na mjestu koje ste pripremili za mišolovku izrežite karton kako bi napravili udubljenje u koje ćete je smjestiti. Na mjestu predviđenom za mamac, gdje se obično stavlja sir, stavite jaje, ali i parče konca. Prvo konac pričvrstite za metalni dio, a potom preko njega stavite jaje. Polako zatvorite kartonsku kutiju sa jajima, a drugi kraj konca provucite kroz rupu uz pomoć koje se kutija zatvara. Ukoliko takva rupa ne postoji vi slobodno možete sa prednje strane napraviti manju rupu kroz koju ćete provući konac. Bitno je da drugi kraj konca bude izbačen napolje. Vratite jaja u frižider i sačekajte žrtvu.

Prva osoba koja bude poželjela da uzme jaje biće vaša žrtva. Pri otvaranju kartonske kutije sa jajima, jaje koje ste namjestili kao mamac će iskočiti i ako žrtva bude imala sreće neće je pogoditi pravo u lice. Ali za to su vrlo malo šanse.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.