Ludi kafeni val

podvala-kafeni-valDosta često sa prijateljima kupujete kahvu za ponijeti. Da li vam je možda palo na pamet da postoji jedna odlična podvala koju možete izvesti sa čašom ovakve kahve.

Za ovu podvalu potrebna vam je kahva za ponijeti (samo plastična čaša sa poklopcem, bez sadržaja), providna folija, skalpel i gumica za tegle.

Ponudite se da ovoga puta vi kupite kahvu za vašu jutarnju pauzu. Ukoliko na poslu imate aparat za kahvu i koristite čaše sa poklopcem iz kojih se pije kahva, podvalu možete sprovesti i na poslu.

Uzmite praznu čašu kahve za ponijeti. Skalpelom izrezite dno čaše. Prekrijte vrh čaše providnom folijom, a potom je ugurajte u čašu. Ugurajte je negdje do polovine čaše, ali pazite da na vrhu ostane dovoljno folije koju ćete saviti okolo čaše. Na vrh čaše i oko folije stavite gumicu za tegle, koja će ustvari čvrsto držati foliju. Sipajte u foliju koja se nalazi u čaši vodu ili kahvu. Stavite poklopac i izrežite skalpelom foliju koja će ostati da viri sa strane, kada poklopite čašu. Odnesite prijatelju ili kolegi specijalno poručenu kahvu.

Recite mu da ste zaboravili da stavite šećer i ponudite mu malu kesicu. Kada bude otvorio čašu, čitav sadržaj izletjeće kroz dno čaše koje ste ako se sjećate isjekli još na samom početku pripremanja podvale.

Da bi podvala bila što bezbolnija i po prijatelja i po vas, ipak mu umjesto kahve sipajte vodu. Brzo će se osušiti i neće ostati fleka. Pripazite da mjesto podvale bude što dalje od kompjutera vašeg kolege ili nekih drugih elektronskih aparata.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.