Podvala sa kovanicom

podvala-kovaniceOvu podvalu možete iskoristiti za svog mlađeg brata ili sestru koji stalno od vas pozajmljuju sitan novac. Bez pitanja, naravno. Ovoga puta moraće se malo više potruditi da bi došli do njega.

Za ovu podvalu potreban vam je gvozdeni novac i ljepilo.

Uzmite gvozdeni novac. Sa jedne strane novčića nanesite ljepilo. Zalijepite novac za sto. Novac zalijepite za sto ukoliko je to mjesto gdje obično držite sitan novac. Međutim, ukoliko novac držite u nekoj posudici, trebaće vam malo više vremena i strpljenja da ga zalijepite. Prvo na dno posudice zalijepite jedan novčić pa sačekajte da se osuši. Tek kada se ljepilo osuši i novčić bude prilijepljen, počnite da lijepite drugi novčić i tako redom, sve dok u posudi ne bude dovoljno novca, odnosno onoliko novca koliko najčešće držite u toj posudi.

Sačekajte da žrtva dođe po novac i posmatrajte kako bezuspješno pokušava da uzme novac. Trudiće se na sve moguće načine. Možda ukoliko ljepilo nije dovoljno jako uspije i da odvoji neki novčić, ali velika je vjerovatnoća da će na kraju odustati.

Ovaj trik možete primijeniti i sa papirnim novcem, ali samo ako ga imate na pretek.  Papirni novac nećete moći da odlijepite, a da se pritom ne ošteti.  Tako da ćete u tom slučaju bez novca ostati i vi i žrtva ove podvale. Ipak je najbolje da koristite lažni novac koji se može kupiti u radnjama namijenjene za one koji vole lude podvale.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.