Podvala sa mentos bombonama, ledom i Coca Colom

podvale-led-cola-mentosZa ovu podvalu ćete morati otići u obližnji market te kupiti mentos bombone i Coca Colu. Pored pomenute 2 namirnice potreban vam je i obični kalup za led koji ćete smjestiti u zamrzivač.

Za ovu podvalu vam je potrebno vrlo malo vremena. Iz mentos pakovanja izvadite onoliko bombona koliko u vašem kalupu za led možete napraviti ledenih kocki. Ubacite po jednu mentos bombonu u svaki prostor predviđen za led. Prelijte mentos bombone vodom ispod česme kako bi popunili cijeli kalup predviđen za krupniji led te ga ubacite u zamrzivač. Pričekajte da se voda u vašem kalupu zaledi i pretvori u ledene kockice.

Ostalo vam je još da vašim ukućanima servirate čašu sa Coca Colom i ledenim kockicama u vruće ljetne dane. Vaši ukućani ili prijatelji neće znati šta se zapravo krije u kockama leda. Nakon što se led otopi, mentos bombone će izazvati malu eksploziju kada dođe u dodir sa Coca Colom te vam se učiniti kao fontana Coca Cole. Ono što će vas zasigurno više iznenaditi je reakcija vašeg prijatelja. Budite oprezni prilikom izvođenja ove podvale i pobrinite se da vaša žrtva ne proguta bombonu.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.