Podvala sa trosjedom

podvala-trosjedČini vam se da vam prijatelji svraćaju u goste samo da bi se uvalili u vaš mekani trosjed. Kažu da je baš udoban. Ali može postati još udobniji, a pritom vam omogućiti da napravite podvalu.

Ukoliko želite da napravite podvalu sa trosjedom biće vam potrebno  nekoliko balona (otprilike oko 10-15 zavisno od veličine trosjeda) i 10 špenadli. Špenadla treba da ima metalnu iglu s jedne strane, a sa druge plastično zadebljanje koje špenadlu čini sigurnom za rukovanje.

Izvadite iz svog trosjeda dio koji služi za sjedenje i izgleda kao jedan veliki jastuk (možda je zato i udoban). Dovoljno je izvući samo jedan dio. Otvorite navlaku i izvadite spužvu ili bilo šta drugo čime je ovaj dio trosjeda napunjen. Važno je da navlaka ostane prazna. Naduvajte balone i njima napunite navlaku koju ste prethodno ispraznili. Stavite u navlaku onoliko balona koliko može da stane, pazite pritom da napravite oblik koji je jastuk za sjedenje imao prije toga. Zatvorite navlaku i rukama rasporedite balone da dobijete prijašnji oblik. Uzmite špenadle i polako ih nabodite na jastuk za sjedenje, pazeći da ne probušite balone. Vratite jastuk na svoje mesto pazeći da špenadle budu sa donje strane, do kauča. Pogledajte još jednom da li ste dobro rasporedili balone i da li trosjed izgleda prirodno kao i inače, udobno i mekano. Ali pazite, potrebno je samo da bacite pogled a ne da sjednete. Za sjedenje ipak sačekajte prijatelje. Pa zbog njih ste trosjed učinili još udobnijim.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.