Torta od balona

podvala-torta-balonZa jednu od možda najzanimljivih podvala potrebno vam je par balona, šlag i posuda za tortu ili kolače, što možete kupiti u najbližem tržnom centru. Prilikom izvršavanja podvale biće vam potreban i jedan nož za rezanje torte, koji ćete već pronaći u vašem domaćinstvu. Za efektivniju namještaljku možete nabaviti i rođendanske svjećice ukoliko je pripremate na žrtvin rođendan.

Napušite tri, šest, devet ili više manjih balona (ovisno od veličine posude) te ih smjestite u posudu za tortu, jedan pored drugog. Otvorite šlag te nanesite tanki sloj šlaga preko balona, tek onoliko da prekrije balone do neprepoznatljivosti. Ukoliko ste smicalicu pripremili na žrtvin rođendan u šlag smjestite onoliko svjećica koliko vaša žrtva na taj dan puni godina.

Sada vam je preostalo samo da pozovete vašu žrtvu i navedete je da isiječe tortu odnosno kolač. Udaljite se i čekajte da zvuk puknutog balona prepadne vašu žrtvu. Smicalicu možete pripremiti i na drugim svečanostima. Ukoliko ste od onih koji se ne vole razbacivati hranom, umjesto šlaga možete koristiti i pjenu za brijanje ili druge, specijalne sprejeve za namještaljke čiji će sadržaj žrtvi dati identičan utisak da se radi o pravoj torti.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.