Glasovna komanda

podvala-glasovna komandaFotokopir mašina na poslu takođe može da posluži za zabavu. Ona vam ustvari može poslužiti da napravite jednu ’glasnu podvalu’.

Za ovu podvalu potrebno je da radite u kancelariji i imate zajedničku fotokopir mašinu. Uz to će vam biti potreban i kompjuter, makaze i selotejp.

Za početak otkucajte na svom kompjuteru velikim štampanim slovima sledeći tekst:

       Fotokopir mašina

   na glasovnu komandu

(glasno recite komandu)

Ovaj tekst otkucajte na papiru A4 formata i zalepite ga uz pomoć selotejpa iznad fotokopir mašine. Koristite što veći font, da bi uputstvo bilo što vidljivije.

Isti tekst napišite i odštampajte na još jednom parčetu papira, ali znatno manjeg formata i fonta. Ovaj papir poslužiće vam da prekrijete dugmad koja služi za ručno štampanje i aktiviranje fotokopir mašine. Veličinu papira i fonta odredite shodno veličini table sa komandama na fotokopir mašini koja se nalazi na vašem poslu.

Ovu podvalu možete prvo isprobati na sebi i na taj način privući kolege da i sami isprobaju čudesnu fotokopir mašinu. Uđite u prostoriju u kojoj se nalazi fotokopir mašina i na sav glas vičite’ Odštampaj mi 4 primerka u boji’. Ponovite ovu rečenicu nekoliko puta i to što glasnije. Potom prošetajte pored kolega sa svoja 4 primerka u boji. Sedite za svoj sto i sačekajte da neko od kolega proba da odštampa nešto na sličan način.

Pitam se da li će uspeti. Možda ako bude dovoljno glasan.

 

 

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.