Magične svjećice

podvala-magicne-svjeciceNekome od vaših ukućana je rođendan i vi ste zaduženi da pripremite tortu i poklone. Uz rođendansku tortu uvijek idu i svjećice. Još od pamtivijeka nam je ostala navika da slavljenik ugasi svjećice puhanjem i tada od Boga zatraži neku želju. Ali šta će se desiti ako se svjećice svaki put kada slavljenik pokuša da ih puhanjem ugasi, one same ponovo upale u narednim sekundama? Postoji specijalan magični trik koji će obmanuti vašu žrtvu.

Postoje specijalne magične svjećice koje se mogu kupiti u trgovinama za podvale ili preko interneta na Amazonu. Kod običnih svjećica postoji žar u fitilju koji prouzrokuje dimu parafina da plamti iz fitilja. Taj žar je dovoljno vruć da ispari parafin, ali nije dovoljno vruć da ponovo zapali paru parafina. Tajna za novo pojavljivanje vatre je u magnezijumu ili nekoj drugoj zapaljivoj supstanci. Magnezijum se nalazi na fitilju ovih svjećica i brzo odgorijeva u kombinaciji sa kisikom. Kada žrtva puhne u svjećicu vatra zapali magnezijum, te mu je potrebno nekoliko sekundi da odgori. Tada plamen ponovo zahvata fitilj i svjećica se ponovo upali.

Ova namještaljka će zasigurno oduševiti sve prisutne na rođendanskoj zabavi, a slavljenika će naprosto izludjeti. Dok se slavljenik bude trudio da ugasi svjećice vi ćete bezuvjetno uživati. Ako su gosti kod slavljenika mlađa djeca možete usmjeriti ovu smicalicu i na goste. Kada slavljenik ne bude mogao sam ugasiti svijeće, potaknite i male goste da mu pomognu. Sve to možete snimiti i kamerom pa snimke pokazati slavljeniku i njegovim gostima kada odrastu.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.