Vodena Babuška

podvala-vodena-babuskaRiješili ste da obradujete svog prijatelja poklonom, bez nekog posebnog razloga. Nije u pitanju ni rođendan ni neka druga prilika. Mislite da bi bilo zanimljivo pokloniti mu babušku.

Babuška je tradicionalna ruska igračka, koju neki nazivaju i matroška. Ova drvena lutka poznata je i zanimljiva čitavom svijetu jer se sastoji  iz nekoliko drvenih lutaka različitih veličina, koje su smještene u jednoj velikoj. Otvarajući babušku nailazite na još jednu manju, a kad otvorite tu manju naićićete na još jednu i jednu i tako u nedogled.

Razlog za ovakav poklon je naravno podvala, tačnije podvala sa babuškom. Za ovu podvalu biće vam potrebna babuška, balon, voda i makaze.

Kupite babušku i izvadite iz nje sve male babuške, jer će vam za ovu podvalu biti potrebna samo jedna, najveća.  Uzmite balon i napunite ga vodom. Sipajte dovoljno vode da balon može da stati u babušku. Stavite balon u babušku a vrh balona koji ste do tada držali prstima (ne vezivati vrh balona) stavite na ivicu igračke i preklopiti ga pri zatvaranju ove drvene igračke. Sa jedne strane babuške ostaće da viri vrh balona koji ćete polako isjeći makazama ili skalpelom, tako da vaš prijatelj ne primijeti da balon viri iz babuške.

Podvala sa babuškom je spremna. Kada prijatelj otvori babušku očekujući unutra još jednu, odnosno još gomilu manjih babuški, biće iznenađen. Iznenadiće ga hladan talas vode koji će ga zapljusnuti iz balona. Od male babuške na žalost neće biti ni traga.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.