Mutna posudica za sol

podvala-mutna-posudica-za-solNajbolje su jednostavne podvale, one koje možete sprovesti a da se skoro uopšte i ne potrudite. Ova podvala je upravo takva, a namijenjena je ljudima koji vole slanu hranu. To su oni kojima hrana nikada nije dovoljno slana, oni konstantno koriste soljanicu i sole hranu još više i više.

Za ovu podvalu potrebna vam je soljanica (posuda za so) i kuhinjska so.

Ovu podvalu možete izvesti za porodičnim ručkom ili ukoliko pozovete prijatelje na večeru.

Uzmite soljanicu. Stavite u nju so, negdje do pola. Zavrnite poklopac soljanice, ali ne do kraja. U ovome je ustvari i poenta. Poklopac samo malo zavrnite, tako da ustvari soljanica ostane otvorena. Samo ćete u ovom slučaju običnu večeru pretvoriti u “zanimljivu večeru”.

Sačekajte prijatelje ili ukoliko ste se opredijelili za porodični ručak sjedite zajedno sa svojom porodicom za stol. Potrudite se da vi učestvujete u postavljanju stola, odnosno donošenju soljanice. Stavite soljanicu na stol i sačekajte da neko poželi da posoli svoju hranu. Kada bude uzeo soljanicu i počeo da soli, cijeli sadržaj solira prosuće se u njegov tanjir po hrani.

Zašto se to desilo? Ko nije dobro zavrnuo soljanicu? Da li će neko ostati gladan? Ma ne. Ubrzo će osoba koja je izručila u svoj tanjir gomilu soli dobiti novu porciju, dok će se svi ostali smijati ovoj podvali. Možda će samo svi koji su bilii za stolom sljedeći put kada požele da posole hranu biti obazriviji.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.