Poslastica dana – karamel luk

podvala-karamela-lukSjećate li se lizalica od ušećerenih jabuka? Nekada su bile pravi hit. Pozovite svoje društvo iz osnovne škole i podsjetite ih na ovu slatku poslasticu, podsjetite ih na djetinjstvo. Možete ih napraviti i uz pomoć karamel sosa. Ali i uz pomoć luka. Da, dobro ste čuli, od luka.

Za ovu podvalu potreban vam je crni luk, kesica karamel bombona, pola litre mlijeka, 5 kašika šećera i nekoliko drvenih štapića (štapići mogu biti kineski, za roštilj ili od sladoleda).

Na samom početku, očistite crni luk, a potom kroz sredinu probodite drveni štapić. Ostavite luk sa strane i prionite na pripremu karamel sosa. Karamel sos pripremite na sljedeći način.

U pola litre toplog mlijeka stavite 5 kašika šećera i kesicu karamel bombona. Miješati na blagoj vatri dok se masa ne zgusne. Kada masa postane dovoljno gusta, umakati u karamel sos luk koji smo prethodno naboli na štapiće. Štapiće sa karamel lukom redati na papir za pečenje i sačekati da se ohlade i dobiju svoju karamel koricu. Karamel luk je spreman.

Vaši prijatelji biće oduševljeni vašim umijećem, ali ne i ukusom. Zamoliće vas da ih ipak poslužite ušećerenim jabukama u karamel sosu, bez karamel sosa, kako god, samo da budu bez luka. Možda vas zaista natjeraju da napravite prave ušećerene jabuke. Ovo je ipak bila vaša ideja.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.