Šećerna namještaljka

podvala-secerna-lusa-namjestaljkaDa li znate da od šećernog sirupa nastaje jedna od najomiljenijih poslastica, šećerna luša. Najprodavanija i najtraženija je ona bijele boje prošarana sa crvenim šećernim sirupom. Upravo ovakva luša može vam poslužiti pri sljedećoj podvali.

Sljedeća podvala izvodi se na javnom mjestu. Možete je sprovesti zajedno sa svojim prijateljima i sjajno se zabaviti. Za ovu podvalu potrebna  vam je šećerna  luša i javno mjesto na kojem stoji bandera.

Dogovorite se sa prijateljima na kojem mjestu ćete sprovesti podvalu. Bilo bi dobro da izaberete centar grada ili neku prometnu ulicu. Izlomite šećernu lušu na sitne komade, koji će biti veličine zuba. Poenta je u tome što će ovi komade šećerne luše ustvari i imati ulogu zuba. Stavite ih u usta.

Dok prijatelji posmatraju sa strane (mogu čak i snimiti vašu podvalu) vi polahko krenite u šetnju, kada stignete do bandere odglumite nespretnost i udarite glavom u banderu. Dok vam ljudi sa ulice prilaze pitajući vas da li vam je dobro, ispljunite u ruku nekoliko komada šećerne luše, koju ste prethodno izlomili i napravili oblik zuba i na taj način ste svoju podvalu doveli do najvećeg levela. Zbog crvenog šećernog sirupa luša, odnosno zubi izgledaće kao da su krvavi, pdnosno kao da su zaista upravo izbijeni iz vaših usta.

Ovu podvalu možete izvoditi dok god vam ne dosadi. Zasmijaće vas i prijatelje, ali i prolaznike.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.