Spužva u čaši

podvala-spuzva-casaZa ovu podvalu nije potrebno neko posebno mjesto ni vrijeme.  Ali biće vam potrebno nekoliko spužvi (ili jedan malo veći), čaša u boji (neprovidna) i flaša omiljenog pića.

Možete pozvati prijatelja u goste i izvesti ovu podvalu.

Prije nego što prijatelj stigne potrebno je da pripremite ’super upijajuću času’. O čemu se zapravo radi? Uzmite jednu veću čašu koja mora biti u boji i neprovidna, potrebno je ustvari da se ne vidi njen sadržaj. Najbolje je da je unutrašnjost čaše one boje koje je boje spužva. Saznaćete vrlo uskoro i zašto. Na dno čaše, pa negdje do njene polovine, stavite kuhinjske spužvice, nekoliko njih ukoliko su manji ili jedan veći komad spužve. Potrebno je da ih dobro zbijete, tako da kad čašu okrenete naopačke ne postoji mogućnost da ispadnu.

Podvala je spremna. Kada vam prijatelj stigne u goste, ponudite ga pićem. Sipajte i sebi jedno, ali u čašu sa spužvom koju ste prethodno pripremili. Pazite da ga prijatelj ne primijeti. Kada ste sipali piće, nastavite normalno da razgovarate sa prijateljem još nekih par minuta. Držite času u ruci dok mu pričate o nekoj važnoj temi. I dok on priča sa vama vi ga odjednom bez prethodnog upozorenja polijte tečnošću iz svoje čaše.

Prijatelj će ostati zatečen, pitajući se zašto ste to uradili, ali i gdje je tečnost iz čaše. Namještaljka sa čašom i spužvom je uspjela!

Podvalu možete pripremiti i na drugačiji način, tako da ćete zamoliti vašeg prijatelja da vam sipa piće a njemu podvaliti čašu sa spužvom. Vama će piće ostati u čašu, ali će se njegovo povući i jednostavno neće znati šta ga je snašlo i gdje je sok nestao.

 

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.