Glasovna komanda

podvala-glasovna komandaFotokopir mašina na poslu takođe može da posluži za zabavu. Ona vam ustvari može poslužiti da napravite jednu ’glasnu podvalu’.

Za ovu podvalu potrebno je da radite u kancelariji i imate zajedničku fotokopir mašinu. Uz to će vam biti potreban i kompjuter, makaze i selotejp.

Za početak otkucajte na svom kompjuteru velikim štampanim slovima sledeći tekst:

       Fotokopir mašina

   na glasovnu komandu

(glasno recite komandu)

Ovaj tekst otkucajte na papiru A4 formata i zalepite ga uz pomoć selotejpa iznad fotokopir mašine. Koristite što veći font, da bi uputstvo bilo što vidljivije.

Isti tekst napišite i odštampajte na još jednom parčetu papira, ali znatno manjeg formata i fonta. Ovaj papir poslužiće vam da prekrijete dugmad koja služi za ručno štampanje i aktiviranje fotokopir mašine. Veličinu papira i fonta odredite shodno veličini table sa komandama na fotokopir mašini koja se nalazi na vašem poslu.

Ovu podvalu možete prvo isprobati na sebi i na taj način privući kolege da i sami isprobaju čudesnu fotokopir mašinu. Uđite u prostoriju u kojoj se nalazi fotokopir mašina i na sav glas vičite’ Odštampaj mi 4 primerka u boji’. Ponovite ovu rečenicu nekoliko puta i to što glasnije. Potom prošetajte pored kolega sa svoja 4 primerka u boji. Sedite za svoj sto i sačekajte da neko od kolega proba da odštampa nešto na sličan način.

Pitam se da li će uspeti. Možda ako bude dovoljno glasan.

 

 

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.